Diccionari DOLÇ

1. THEOBROMA CACAO L:  
És el nom científic de l'arbre del cacau. la "L" de Carles Linneu naturalista suèc va ser qui el va classificar. "THEO" significa Déu, "BROMA" és aliment. "CACAO" del azteca cacahuatl. 
Es tradueix com Cacau Aliment dels Déu

















2. BAINA DE CACAU:                                      
És el fruit de l'arbre del cacau, poden ser de diferents colors depén de l'orígen del cacau.

















3. FAVES DE CACAU: 
Són llabors d'un color marró-lila que es troben dins de la baina o del fruit de l'arbre del cacau. Antigament eren utilitzades com a moneda.















4. XOCOATL: 
Significa aigua amarga. S'obtenia a partir d'aixefar les faves de cacau i mesclar aigua, també es posava espècies per donar-li un gust més bo.

5. MANTEGA POMADA:
Mantega tova, cremosa.  Per fer-la així la posem uns minuts al microones al mode de descongelació i ja la tindrem tova, remenem una mica amb una espàtula i ja semblarà una pomada.

6. SUCRE LLUSTRE:
Sucre blanc passat per la picadora, també se l'anomena sucre glaç. En els supermercats en venen però li afegeixen un tant per cent de farina de blat. (de vegades va bé que en porti i de vegades no).

7. TEMPERAR la xocolata:
A damunt d'un marbre refredem amb una rasqueta d'acero inoxidable la xocolata desfeta calenta. Temperar= Refredar.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada