31 de juliol 2013

Isaac Balaguer i la seva recepta


La nueva generación de la confitería española.

Us presento aquest llibre de l'editorial Montagud Editores, ja té uns quants anys, exactament és del 2003! (buuuf, els anys volen...). No és cap novel·la com s'aprecia en el títol.Alguns de vosaltres ja el coneixereu i d'altres no haureu sentit mai a parlar ja que és un llibre per professionals del món de la pastisseria i la gastronomia.
Hi ha vuit autors; Oriol Balaguer, Ramón Morató, Miguel Sierra, Isaac Balaguer, Carlos Mampel, Abraham Balaguer, Abraham Palomeque i David Pallàs. (On són les dones?....).

Cada autor escriu unes quantes fórmules amb les seves fotografies que m'encanten!! a través dels ulls m'ho menjaria tot (és que sóc molt llaminera) té una bona pinta tot!! (com era aquella cita... una imatge val més que mil paraules?¿ o era una mirada?... no m' enrecordo, ho sabeu vosaltres?, jeje)

Tots els llibres de pastisseria i bomboneria m'agraden molt, estan molt bé però sobretot m'agraden perquè obtens bones idees, trucs, decoracions, autors que són poc coneguts però que després d'uns anys surten els diaris, o a la televisió i ja tenen el seu propi negoci (no només és copiar la fórmula i ja està).

Us vui parlar de l' Isaac Balaguer:
Germà d'Oriol i Abraham Balaguer, pertany a una família de pastissers, són la 2ª generació. Va començar els seus estudis de pastisseria a l'Escola del Gremi de Barcelona (1989-1994). Ha treballat a moltes pastisseries i va fer molts stages (és treballar sense cobrar però aprenent, ara està de moda), Pastisseria Andreu, Pastisseria Abraham, Foix de Sarrià, Natcha., etc. i va aprendre amb Toni Viñas, Jean Michel Perruchon i per suposat Oriol Balaguer (conegut a tot el món). 

Actualment té una Pastisseria que es troba a Barcelona, el barri del Guinardó
(algun dia d'aquests me'n hi vaig).


I per fi us deixo amb una de les seves fórmules, encara que sigueu aficionats en aquest ofici us agradarà ja que és fàcil de fer (ja sé que no és la temporada de taronges, però si voleu ho podeu fer amb un altre fruita). però penseu que si és més àcida li haureu d'afegir una mica més de sucre i si és més dolça li traieu.... 
Bon profiiiit !

~FLAM DE TARONJA I CRUIXENT~

FLAM:
  • Nata 150g
  • Suc de taronja 150g
  • Ous  100g
  • Sucre  60g
  • Ratlladura de taronja  1 unitat

Bullir la nata amb la ratlladura de taronja. Colar i ficar a damunt dels demés ingredients, prèviament mesclats. Omplir motlles i coure a 160ºC sense que arribi a bullir o coure el microones a la mínima potència sense que arribi a bullir. Remenar una mica  el flam en calent i omplir els "chupitos". Guardar a la nevera. En el moment de servir decorar amb un cruixent de taronja.

CRUIXENT DE TARONJA
  • Nata  60g
  • Suc de taronja  60g
  • Sucre llustre  250g
  • Ametlla en pols  50g
  • Farina fluixa tamitzada  65g

Mesclar tots els ingredients junts. Estendre amb la paletina una capa fina sobre una tapeta de silicona. Coure a 180ºC. Mantenir els cruixents en un lloc sec.



108- s.21 ISAAC BALAGUER

La Biografía d'Isaac Balaguer l'he tret d'aquest llibre.
Si no enteneu alguna cosa, pregunteu-me sisplau.
Espero que us hagi agradat aquest article, fins la pròxima i bona nit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada