22 de juliol 2012

CIGARRETS DE TRUFA

Demà començo les vacances d'estiu, que tinc un mes sencer!! que bé!!! i com que estic tant contenta  doncs havia pensat de posar una recepta de pastes de te (galetes) que us les podeu menjar soles, amb llet, te, gelat... el que vulgueu vosaltres!
Un bloc tant dolç com és el meu i que encara no hagi afegit cap recepta pròpia, ja toca no?

Aquí us la deixo, si teniu alguna pregunta me la feu i bones Vacances d'Estiu per qui les pugui fer!! i Salud!

CIGARRETS DE TRUFA

Per fer la trufa necessitarem:

- 190cl llet fresca
- 400g cobertura* de xocolata 60% 

Posar la llet en una casserola a foc lent, mentres partim la cobertura de xocolata a trossets i la posem en un bol de vidre que posarem al microones a la posició 1, fluix. (hem d'anar mirant cada dos per tres perquè es pot cremar molt fàcilment), quan la xocolata s'hagi desfet s'hi afegeix la llet calenta (no cal bullir-la) i es va remenant amb una espàtula a poc a poc fins que vagi agafant cos (veureu que quedarà una crema espessa) i amb film de plàstic es tapa tocant la crema que no quedi aire, reservem a la nevera.

Per fer els cigarrets necessitarem:

- 175g mantega pomada*
- 325g sucre llustre*
- 210g clares
- 200g farina fluixa* (per repostería)
- q/s* baina de vainilla* i sal

Pre- calentem al forn a 180º.
Posem la mantega pomada amb el sucre llustre i remenem amb l'espàtula, a poc a poc anem afegint les clares i remenem, després posem la farina passada pel sedàs, per últim el pessic de sal i la polpa de la baina de vainilla, remenem  i reservem.
La crema la posem dins la màniga de plàstic (d'usar i tirar, millor). A la safata de forn que prèviament l'haurem untat amb oli o haurem posat un silpat*, farem punts grans d'uns 3cm de diàmetre cada un i ben separats entre ells perquè dins del forn amb la calor s'escampen.
Posem al forn.
Quan veiem que el seu voltant està agafant color,
 aleshores treus la safata i amb l'ajuda d'un llapis de fusta i amb el dit agafes una galeta i la cargoles en compte de no cremar-te i de que no es trenqui, apretes i la treus del llapis, i vas fent fins que acabis totes les galetes de la llauna (s'ha d'anar ràpid perquè sinó la galeta s'endureix i no es pot cargolar!!)
Quan estan freds els cigarrets s'omplen amb la trufa negra que haurem preparat el principi, (s'hi està dura es remena una mica amb l'espàtula fins a donar-li calor).

Posem els cigarrets de trufa en una safata o plat i servim:


*Totes les paraules amb un asterisc surten en l'apartat Diccionari dolç i allà explico més detalladament el seu significat.

Espero que us hagi agradat i que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada