09 d’abril 2012

LA MONA DE PASQUA

Avui he celebrat a casa dels meus pares el dia de la Pasqua, han vingut també els meus tiets i dos cosins. Tots som ja grans, bueno l'Alex és l'únic que encara és un nen. Hi ha famílies que quan els fills es fan grans ja no celebren res i crec que és una llàstima, jo he tingut la sort de que encara amb 28 anys que tinc celebri la Mona, és una tradició encara que per nosaltres no sigui religiosa.
Aquests ultims anys porto jo el pastís, però no el compro, m'el faig a la cuina de casa meva!!, aquest any he fet un pa de pessic farcit de melmelada d'albercoc i gerds amb crema de mantega de 2 colors (xocolata i vainilla), decorat amb ametlla llaminada torrada i rosetons de mantega.
TXATXAAAAN:





















També he fet una mona de xocolata en el treball i 4 ous decorats que els he fet a casa també:



M'agradaria explicar algunes coses sobre la Pasqua....a veure....

  • Antigament les Mones no estaven fetes de pa de pessic, sinò de pa i portaven ous però no de xocolata sinò ous durs, això ho sabieu??
  • La paraula Mona ve de monus que en arab significa "regal" o "obsequi".
  • Les primeres Mones es van fer a cases de camp.
  • El primer ou de xocolata es va fer el 1875 a la fabrica Cadbury amb un motlle de ferro i el 1890 va aconsegueir fer 20 tipus d'ous diferents. Més tard s'exten a altres països aquesta costum.
(extret del llibre Chocolate oro líquido, Anselmo J. García Curado. editorial: Zendrera Zariquiey)

Aquí us deixo alguns enllaços de fotos d'Ous de pasqua i figures de professionals com:
1. Abraham Balaguer
2. Enric Rovira
3. Bomboneria Pons
4. David Pallas

si voleu saber més sobre la Pasqua, clica

Espero que hagiu passat una BONA PASQUA 2012!!

2 comentaris:

  1. Hola Alba menuda tartaque nos has puesto, se me van los ojos. me encantan las tartas elboradas , son para mi como un reto.
    he visto tu comentario en mi blog y creo que te has metido en el blog donde hago pruebas para comprobar si me gustan los cambios, jajajajajaj te dejo el enlace de mi blog donde tengo muchisimos dulv¡ces y salados, besos guapa. http://cocinaconcatalina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Catalina! de aquí poco me gustaría poner alguna receta de pastel de chocolate y otros dulces.
      besos para ti también.

      Elimina